Home » Προτάσεις

Οι προτάσεις του North Grip

     Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Φλώρινας North Grip στα πλαίσια της συλλογικής ευθύνης και της συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς και συλλόγους, καταθέτει μια ολοκληρωμένη πρόταση, προκειμένου να προωθήσει το άθλημα, αλλά και να βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

     Η πρόταση που καταθέτουμε είναι προιόν πολύχρονης ενασχόλησης με το άθλημα στην ευρύτερη περιοχή, και ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες των πολιτών που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του τένις, όσο και του Ομίλου μας. 

     Αυτή την στιγμή στην πόλη της Φλώρινας λειτουργούν δύο (2) γήπεδα, στην περιοχή της Ανω Μπουάτ, δίπλα από το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, τα οποία χρησιμοποιούν οι εκατοντάδες φίλοι του αθλήματος, αλλά και οι δύο σύλλογοι της πόλης με τους αθλητές και τα μέλη τους.  Το ένα έχει επικάλυψη με συνθετική ρητίνη (Greenset) και το δεύτερο έχει στρώση άσφαλτου με πλαστικό χρώματος με χαλαζία. Παρά την ανομοιομορφία τους, τα γήπεδα με την συντήρηση που τους παρέχεται, μπορούν να φιλοξενήσουν μικρού βεληνεκούς αγωνιστικά γεγονότα. Παρ' όλα αυτά οι επιφάνειες των γηπέδων είναι σε κακή κατάσταση, και χρειάζεται μερική ή ολική ανακατασκευή.  

      Ο χώρος των γηπέδων φωταγωγείται τις νυχτερινές ώρες με 14 προβολείς οι οποίοι βρίσκονται σε 10 πυλώνες πέριξ του χώρου. Ακόμα κι έτσι όμως, ο φωτισμός είναι ανεπαρκής και ο ελάχιστος δυνατός, αφού τις νυχτερινές ώρες, στις οποίες γίνονται οι περισσότερες δραστηριότητες, κατά τους περισσότερους μήνες του χρόνου, είναι χαμηλός και καθιστά την ορατότητα σχεδόν αδύνατη. Πρόσφατα προστέθηκαν άλλοι δύο προβολείς που δεν έκαναν αισθητή διαφορά. Επιπροσθέτως, ο προγραμματισμός λειτουργίας του φωτισμού, είναι πολλές φορές άκυρος και σε λάθος χρόνο. Η βελτίωση της υπάρχουσας εγκατάστασης με την αντικατάσταση των καμένων προβολέων, με πιο σύγχρονους, αποδοτικότερους, με μικρότερη κατανάλωση και κυρίως πιο φιλικούς στο περιβάλλον, θα κάνει επιτέλους χρηστική την λειτουργία της. Η σωστή διαχείριση του ωραρίου λειτουργίας της εγκατάστασης φωτισμού, με την συνυπευθυνότητα των συλλόγων θα εξοικονομήσει ενέργεια η οποία πολλές φορές σπαταλιέται χωρίς ουσιαστικό λόγο. 

      Στον χώρο πέριξ των γηπέδων υπάρχουν αγριόχορτα, χώματα, λάσπες κατά τους χειμερινούς μήνες ή τις βροχερές ημέρες και πολλά σκουπίδια, παρ' όλες τις προσπάθειες των ανθρώπων του ομίλου να κρατούν καθαρό τον χώρο (αγορά κάδων, συγκρότηση ομάδων καθαριότητας, αποψίλωσης κλπ).  Η ρίψη σκουπιδιών προέρχεται από άτομα που δεν χρησιμοποιούν τον χώρο (τουλάχιστον όχι ως προς την χρήση που προορίζεται να έχει) και κυρίως το επισκέπτονται μεταμεσονύκτιες ώρες. Ευθύνη των συλλόγων είναι η συντήρηση μέσα και έξω από τα γήπεδα. Έτσι ο καθαρισμός αγριόχορτων, σκουπιδιών, βελτιωτικά έργα κλπ, είναι στην δικαιοδοσία τους και υπευθυνότητά τους.  Προτείνεται όμως η ασφαλτόστρωση του δρόμου που συγκοινωνεί με τα τα γήπεδα, η οποία είναι απαραίτητη ώστε να αποφευχθεί η σκόνη από κάθε διερχόμενο όχημα, οι λάσπες που μεταφέρονται στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κυρίως να εκλείψει η τριτοκοσμική και παρακμιακή εικόνα που χαρακτηρίζει μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Δ. Μακεδονίας. 

        Τα γήπεδα τα χρησιμοποιούν καθημερινά άνω των εκατό ατόμων και δεν υπάρχει χώρος υγιεινής. Θα πρέπει τουλάχιστον για το ασθενές φύλο το οποίο δίνει δυναμικά το παρών του στα γήπεδα, να προβλεφθεί ένας χώρος για να μπορεί με αξιοπρέπεια να κάνει χρήση του. 

        Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Φλώρινας "North Grip" θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την βελτίωση των εγκαταστάσεων, προσφέροντας υλικά, αλλά και με δράσεις των μελών του προκειμένου να εξασκούμε το άθλημα που αγαπάμε σε έναν χώρο στολίδι. 

        Θα είμαστε στην διάθεση της πολιτείας να συνδιαμορφώσουμε το τοπίο του αθλήματος της αντισφαίρισης, με την ευχή για περισσότερα γήπεδα.